сряда, 16 септември 2009 г.

Готови са подробните планове на две нови индустриални зони в Бургаско

Готови са подробните устройствени планове на две нови индустриални зони в община Бургас, съобщи кметът Димитър Николов, цитиран от пресцентъра на общината.

Едната се намира в Промишлена зона "Север" и обхваща територия от около 300 декара. Вторият парцел със сменено предназначение се намира край гр. Българово и е с размер 100 декара.

И двете територии представляват периферни зони със стратегическо разположение и добри комуникации.

"Обявеното за основен приоритет на правителството довършване на магистрала "Тракия" ще повиши инвестиционния интерес към Бургас. Чрез обособяването на тези нови индустриални зони ние се готвим да отговорим адекватно на този интерес", коментира Николов.

Общината има спечелен проект за безвъзмездно финансиране по програма ФАР, със средства по който се строи локално пътно платно на ул. "Крайезерна", което трябва да осигури безопасно транспортно обслужване на прилежащите територии от Промишлена зона "Север". В изграждането на улицата и инженерната инфраструктура ще бъдат вложени близо 2 млн. лв.

Според Николов зона "Българово" ще привлече инвеститорите с по-ниски наемни цени и други преференциални условия. Той съобщи, че вече има предварително заявен интерес от компании, базирани в Бургас и страната, които желаят да преместят работните си площадки в ПЗ "Север" и Българово.

Общината е подала проектопредложение, с което търси от Държавно предприятие "Индустриални зони" безвъзмездно финансиране за работата по вътрешното пространство на новите си индустриални зони, съобщиха още от пресцентъра.

Източник: http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=86964

Няма коментари:

Публикуване на коментар